Kaljeve peći
Keramika BoraKaljeve peći su najpoznatiji vid zidanih peći koje imaju veoma dugu tradiciju. Za osnovnu sirovinu koriste drvo i imaju veliki stepen iskorišćenosti ogreva za šta je zaslužna njena osobina da veoma dobro akumulira toplotu a samim tim je i jako ekonomična. Uzimajući u obzir te osobine Kaljeva peć je i danas jedna od najpopularnijih grejnih tela pa uz modernizovan izgled koji daje nesvakidašnji estetski doživljaj i unapređenu tehnologiju izrade elemenata (kaljeva) moze se naći u mnogim današnjim domaćinstvima.

Efikasnost kaljeve peći se ogleda u velikoj površini grejnog tela koja se određuje matematickim proracunom u odnosu na proporcije prostorije ili objekta koji će se zagrevati. Ugradnja kaljeve peći je veoma složen proces i zahteva dosta iskustva. Pravilno određivanje dimenzije kaljeve peći je samo prva stavka u tom procesu, kaljeve peci - keramika boranakon toga sledi ugradnja odnosno zidanje. Zidanje kaljevih peći se jos naziva i umetnošću, razlog tome je da stepen iskorišćenosti ogreva i dugotrajnosti same peći zavisi od umeća i iskustva majstora. I tek nakon savršene izrade kaljeva pec dobija svoju magiju koju ispoljava u vidu zracenja najfinije topline.

Naša firma ima dugu tradiciju od preko 50 godina u izradi i ugradnji kaljevih peći pa je efikasnost naših peći zagarantovana. Nudimo kaljeve peći u više boja i dezena (braon,zuta,zelena). Možemo ih postaviti bilo gde ( između dve sobe) ili u njih ugraditi kotao koji bi se koristio za grejanje celog vašeg doma.